Machine onderdelen

Hier zijn alle projecten voor machine onderdelen te vinden. 

DIN Rail 
montage t.b.v  Relais

Frank Oosterwijk kwam met de vraag of wij een montage onderdeel konden 3D tekenen en 3D printen voor stille relais die ze gebruiken bij het leggen van elektrische vloerverwarming. Na een testfase hebben ze een grote order geplaatst.

Na het uitleggen van het probleem ging Kevin direct aan het werk om een houder te 3D-tekenen. Na een aan houders te hebben geplaatst beviel het zo goed dat we een grote order hebben geplaatst.

Frank Oosterwijk –  Electric Comfort

Insteek-doppen
Frame

Om het water buiten het frame te houden en hierdoor corosie tegen te gaan. De gaten zaten in het frame om het frame in een zinkbad te kunnen dopen. Om geen water in het frame te krijgen worden deze flexibele doppen er in gemonteerd.
Deze 3D print gemaakt met flexibel TPU materiaal is zeer slagvast en slijtvast.

  

   

Tandwiel
Krat-
ontnester

Om kratten één voor één te kunnen verwerken moet de stapel kratten ontnest worden. Er haken vier tandwielen in de zijkant van de onderste kratten. Als het tandwiel 1/8 omwenteling maakt zal er een tand van het tandwiel in het éénna onderste krat haken en het onderste krat valt op een rollenbaan om afgevoerd te worden. Een stapel van maximaal 135 kilo wordt gedragen door 4 tandwielen.

  

   

Persmal
Shampoobars

Met behulp van deze mallen worden Shampoobars in hun uiteindelijke vorm geperst. Deze 3-delige mallen zijn geprint met het materiaal PETG en TPE. 
PETG voor de stevigheid en TPE voor het flexibel maken van het randje waardoor de shampoobars afgeronde hoeken krijgen.

    

     

Tandwiel voor de
kleinste racers

Zelfs de kleinste bouwers hebben onderdelen nodig. Dit tandwiel is geprint voor de aandrijving van een RC raceauto.
Het tandwiel heeft een diameter van 20mm en is geprint met het sterke materiaal PETG.

Nergens meer een nieuw tandwiel te vinden. Top nagemaakt!

Frank Groot Koerkamp

Printer-kast

Ook de kast voor de 3D printers is deels 3D-geprint. Om de sterkte van de 3D prints te tonen is er gekozen om de verbindingsstukken van de kast te printen.
De kast(met inhoud) van tientallen kilo’s wordt keurig bij elkaar gehouden.

   

Tandwiel 
Draai-schijf

Voor een product-display op Casa kantoor mistte één klein, maar toch cruciaal onderdeel voor het aandrijven van de bovenliggende schijf waar de producten op liggen.